-
Menu pro týden 4. - 8.12. 2023 → 189,- ←
V ceně je zahrnuta polévka, hlavní chod, dezert. K pití doporučujeme laoský čaj na zahřátí za 65,-.
Pondělí
Polévka vepřová s cuketou
- Kung Kari Deng Krevety na červeném kari, mix nudle !!
- Phad Thai Sin Rýžové nudle s hovězím masem, tofu a arašídy
- Kai Sai King – kuřecí maso na cibuli, zázvoru a paprice, jasmínová rýže
Úterý
Polévka Vientiane
- Pa Samon Phak Kadkheaug Restovaný losos s „pak čoi“, jasmínová rýže !
- Mix Sin Jumboo Masový mix s kešu oříšky a vejcem natvrdo, nudle !!
- Phad Thai Kai Rýžové nudle s kuřecím masem, tofu a arašídy
Středa
Polévka Tom Yum Pa Samon s lososem a kokosovým mlékem !
- Khua Sin Najmmanhoy Hovězí maso v ústřicové omáčce, jasmínová rýže
- Phad Thai Kung Rýžové nudle s krevetami, tofu a arašídy
- Kai Kari Khieu Kuřecí kousky na zeleném kari, mix nudle !
Čtvrtek
Kuřecí polévka se skleněnými nudlemi !
- Khua Petd Hedhome Restovaná kachní prsa s houbami Shitaké, nudle
- Phad Thai Mix Sin Rýžové nudle s masovým mixem, tofu a arašídy
- Mix Sin Makmuag Mix masa s kešu oříšky, paprikou a cibulí, jasmínová rýže
Pátek
Polévka Lao Lao !
- Kheng Kari Kung Krevety na zeleném kari s kokos. mlékem, jasmínová rýže !
- Ob Sin Pedt Pečená kachní prsa se zeleninou, nudle
- Phad Thai Tofu Rýžové nudle s tofu, zeleninou, vaječnou omeletou a arašídy
-
Předkrmy / Ahan Nah
Phan Yuo (3, 6, 14)
Smažené jarní rolky (2 ks) plněné orestovanou zeleninou, podávané se sladkou chilli omáčkou a čerstvou zeleninkou 75,-
Nem Chao Thod Sai Sin Mu (1, 3, 5, 6)
Smažené rýžové placičky (2 ks) plněné vepřovým masem a arašídy zabalené v ledovém salátu a podávané s omáčkou Sukiyaki 90,-
Phan Yuo Soth Sai Sin (6, 11, 14)
Čerstvá jarní rolka s masem nebo bez něj, podávaná s čerstvou zeleninkou a sojovou omáčkou 90,-
Saté Kai, Mu, Kung (2, 5, 11)
Krevety a kousky kuřecího a vepřového masa na špejli (3 ks), podávané s lahodnou arašídovou omáčkou 120,-
Saté Kung (2, 5, 11)
Krevetové špízy (3 ks) podávané s lahodnou arašídovou omáčkou a ozdobou z čerstvé zeleniny 130,-
Polévky / Kaeng
Khaeng Phu Doi (6)
Laoský zeleninový vývar s pak čoi, zázvorem, jarní cibulkou a tradičními bylinkami 60,-
Kaeng Kai Phonsavan (6)
Kuřecí polévka z vesnice Phonsavan se skleněnými nudlemi, mrkví, pórkem a Jidášovým uchem 70,-
Tom Yum Kai (4)
Kyselo-pikantní polévka s kuřecím masem, houbami, rajčaty, cibulí, provoněná citronovou trávou a Laoskými bylinkami 80,-
Tom Yum Kai Si Kathi (4)
Kyselo-pikantní polévka s kuřecím masem, houbami, rajčaty, cibulí, provoněná citronovou trávou a Laoskými bylinkami a zjemněná kokosovým mlékem 90,-
Tom Yum Kung, Thalélum (2, 4, 14)
Kyselo-pikantní polévka s krevetami nebo mořskými plody, houbami, rajčaty, cibulí, provoněná citronovou trávou a Laoskými bylinkami 110,-
Tom Yum Kung, Thalélum Sai Kathi (2, 4, 14)
Kyselo-pikantní polévka s krevetami nebo mořskými plody, houbami, rajčaty, cibulí, provoněná citronovou trávou a Laoskými bylinkami a zjemněná kokosovým mlékem 110,-
Kaeng Vientiane (3, 4,6)
Laoská kuřecí polévka na zázvoru s houbami shitake, bambusem a vejcem natvrdo, pojmenovaná podle hlavního města Laosu 80,-
Velké obědové polévky / Feu Thoj Ňai
Kaeng Sukiyaki (2, 3, 4, 5, 14)
Pikantní obědová polévka Sukiyaki se skleněnými nudlemi, mořskými plody, zeleninkou a ztraceným vejcem 160,-
Feu Nam (4, 6)
Tradiční laoská obědová polévka s kuřecím nebo hovězím masem, rýžovými nudlemi, čerstvou zeleninkou, osmaženým česnekem a koriandrem 150,-
Nudle / Seun
Phad Thai (3, 4, 5, 6, 14)
Restované rýžové nudle připravené podle tradiční thajské receptury s tofu, arašídy, sojovými klíčky a jarní cibulkou 175,-
Phad Thai Kai, Mu, Sin (3, 4, 5, 6, 14)
Restované rýžové nudle připravené podle tradiční thajské receptury s kuřecím, vepřovým nebo hovězím masem, tofu, arašídy a jarní cibulkou 195,-
Phad Thai Kung, Thalélum (2, 3, 4, 5, 6, 14)
Restované rýžové nudle připravené podle tradiční thajské receptury s krevetami nebo mořskými plody, tofu, arašídy a jarní cibulkou 250,-
Phad Lao Kung, Thalélum (2, 3, 4, 5, 6, 14)
Restované skleněné nudle na laoský způsob s čerstvým chilli, bambusem a krevetami nebo mořskými plody 250,-
Phad Lao Kai, Mu, Sin ( 3, 4, 5, 6, 14)
Restované skleněné nudle na laoský způsob s čerstvým chilli, bambusem a kuřecím, vepřovým nebo hovězím masem 235,-
Kuřecí, vepřové nebo hovězí maso / Kai, Mu, Sin
Khuo Kai, Mu, Sin Sai I Tú (4, 6, 14)
Restované kuřecí, vepřové nebo hovězí maso s bazalkou, cibulí a čerstvými houbami 185,-
Kaeng Kari Deang Kai, Mu, Sin (4, 6, 14)
Kuřecí, vepřové nebo hovězí maso na pikantním červeném kari v kokosovém mléce s bylinkami 210,-
Kaeng Kari Kheau Kai, Mu, Sin (4, 6, 14)
Kuřecí, vepřové nebo hovězí maso na jemnějším zeleném kari v kokosovém mléce s bylinkami 210,-
Khuo Sin Najmmanhoy (4, 6, 11, 14)
Restované hovězí maso s brokolicí, mrkví a houbami v ústřicové omáčce, zdobené sezamem 195,-
Phad Sin Jumboo (3, 4, 6, 8, 14)
„Masový mix“ (kousky kuřecího, vepřového a hovězího masa) s kešu oříšky, cibulkou, chilli papričkou a vejcem natvrdo 190,-
Phad Phet Kai (4, 6, 14)
Restovaná kuřecí prsa v pikantní laoské omáčce se zázvorem, paprikou a tradičními bylinkami 210,-
Kaphao Mu (3, 4, 6, 14)
Pikantní vepřové nudličky s bazalkou a citronovou trávou na česneku se sázeným vejcem 190,-
Kai Pieung Wane (4, 6, 14)
Kuřecí nudličky ve sladkokyselé omáčce s ananasem, rajčaty a cibulkou, sypané sezamem 210,-
Kachna / Petd
Ob Sin Petd (4, 6, 14)
Restovaná kachní prsa s paprikou, bambusem, čínským zelí a sojovými klíčky 260,-
Khua Petd Hedhome (4, 6, 11, 14)
Restovaná kachní prsa s houbami shitake a bambusem 250,-
Petd Kari (4)
Kachní prsa na pikantním červeném kari v kokosovém mléce s tradičními laoskými bylinkami 250,-
Ryby a krevety / Pa, Kung
Pa Samon Kab Khuo Phak Kadkheaug (4, 6, 11, 14)
Filet z lososa na restovaném pak čoi v tradiční laoské omáčce (sojová & rybí & ústřicová) 250,-
Phad Pet Pa (1, 3, 4, 6, 14)
Kousky filetované tresky obalené v mouce s pikantní laoskou omáčkou, zázvorem, paprikou a čerstvým chilli 240,-
Pa Samon Kari Khean (4)
Filet z lososa na zeleném (zeleným pepřem a chilli papričkami obarveném) kari s ananasem, lilkem, mrkví a bylinkami v kokosovém mléce 250-
Pa Samon Kari Leuang (4 )
Filet z lososa na jemném, kurkumou, skořicí a badyánem provoněném žlutém kari s kukuřičnými klásky, fazolovými lusky a bylinkami v kokosovém mléce 250-
Kung Pieng Thod (1, 2, 3, 11)
Restované krevety a zelenina (cibule, mrkev a cuketa) v těstíčku, servírované s lehce pikantní, sladko-kyselou omáčkou 255,-
Phad Kung Phak Lummit (2, 4, 6, 11, 14)
Restované krevety v tradiční laoské omáčce (sojová & rybí & ústřicová) se zeleninou 255,-
Smažená rýže / Khao Phad
Khao Phad Kai, Mu, Sin (3, 6, 14)
Smažená rýže s kuřecím, vepřovým nebo hovězím masem, zeleninkou a vejcem 175,-
Khao Phad Kai Sai Mark Nath (Sapalod ) (3, 6, 14)
Smažená rýže s kuřecím masem, ananasem a jarní zeleninkou na žlutém kari koření 175,-
Khao Phad Kung, Thalélum (2, 3, 4, 6, 14)
Smažená rýže s krevetami nebo mořskými plody, zeleninkou a vejcem 210,-
Zeleninová jídla / Phak
Khuo Tofu Sai Pak (4, 6, 11, 14)
Restované tofu, pak čoi, sojové klíčky a houby shitake v tradiční laoské omáčce 150,-
Phad Seun Sai Khai Kab Phak (3, 4, 6, 14)
Restované skleněné a rýžové nudle se zeleninkou a vejcem 170,-
Khao Phad Sai Phak Kab Khai (3, 4, 6, 14)
Restovaná rýže s míchanou zeleninou a vejcem 170-
Phak Kari (4, 6)
Zelenina s kousky tofu na pikantnějším červeném nebo jemnějším zeleném kari v kokosovém mléce s bylinkami 160-
Saláty / Salat
Salat Lao (3, 5, 6, 14)
Kousky kuřecího masa s variací salátů, jarní cibulkou, čerstvým jablkem, vejcem, sojovými klíčky, mátou a koriandrem 140,-
Yam Seun Salat Thalélum (2, 4, 5, 14)
Pikantní salát se skleněnými nudlemi, mořskými plody a svěží zeleninkou, přelitý citronovou zálivkou s laoskými bylinkami a posypaný arašídy 195,-
Teplé obědové saláty – tradiční laoský pokrm / Lab
Lab Kai, Mu, Sin (6, 14)
Kuřecí, vepřový nebo hovězí salát ochucený galangalem, citronovou trávou, čerstvým chilli a kafirovými limetovými lístky, posypaný rýžovým prachem 190,-
Lab Petd (6, 14)
Kachní salát ochucený galangalem, citronovou trávou, čerstvým chilli a kafirovými limetovými lístky, posypaný rýžovým prachem 250,-
Přílohy / Khao
Lepivá rýže 60,-
Jasmínová rýže 50,-
Orestovaná rýže se zeleninou a vejcem (3, 6, 14) 60-
Skleněné a rýžové nudle s vejcem (3, 6, 14) 60-
Omáčka – sladkokyselá / rybí s chilli / sladká chilli / arašídová 30,-
Box 10,-
Dezerty / Ahane Thai
Tjueng Ma Kuoi (1, 7, 11)
Smažené banány v těstíčku 70,-
Khao Neaung Mark Muang
Lepivá rýže v kokosovém mléce s mangem 80,-
Speciality šéfkuchaře / Ahan Phiseth Khong Hongnah
Tom Yum Pa Samon (4)
Originální kyselo-pikantní polévka z lososa s rajčátky, ananasem a tradičními bylinkami,
zjemněná kokosovým mlékem 110,-
Phad Ped Kari Khieung Mark Nad (4)
Kachní prsa na zeleném kari, ozvláštněná ananasem a hrozny, v kokosovém mléce s bylinkami 260,-
Phad Kung Kari Deang (2, 4, 6, 14)
Restované krevety v pikantní laoské omáčce s bambusem, rajčaty a Jidášovým uchem 280,-
Som Tam Ping Kai Lao Set (3, 4, 6, 14)
Grilované kousky kuřete s pikantním salátkem z papáji a rajčátek s nasládlou česnekovo-krevetovou omáčkou, podávané s lepivou rýží a vejcem natvrdo 280,-
Nam Wan Koj Sachu (7)
Teplý banánový dezert s tapiokovými perličkami v kokosovém mléce 80,-
-
Rezervace na čísle 771 154 104
Instagram: sabaidy_restaurant
Facebook: Sabaidy laosko-thajská restaurace v Brně
+420 771 154 104
Restaurace Sabaidy
Restaurace Sabaidy je zařízena v tradičním laoském stylu a také veškerý kuchyňský personál, který pro Vás dennodenně připravuje originální laoské a thajské speciality, je původem z Laosu. Naši kuchaři vaří podle tradičních receptur a používají pouze čerstvé suroviny. Intimní a klidné prostředí restaurace je vhodné nejen pro posezení ve dvou, ale i pro konání rodinných oslav a firemních večírků. V letních měsících mohou hosté využít také prostorné zahrádky s jezírkem, v němž je zastoupena i asijská fauna. Restaurace Sabaidy je již od svého vzniku autentickou oázou exotiky ve světě západní kultury, která poskytuje svým hostům tolik toužený únik z uspěchaného tempa všedního dne, neboť nabízí možnost relaxace spojené s neopakovatelným kulinářským zážitkem.
Laoská a thajská kuchyně
Thajská i méně známá laoská kuchyně jsou obě neuvěřitelně pestré a snoubí se v nich pikantnost s lahodností, ale také lehkost a rychlá příprava pokrmů. Typickými ingrediencemi jsou chilli, zázvor, galgán, limety, citronová tráva, koriandr a bazalka, které musí být vždy výhradně čerstvé – právě používání čerstvých surovin je totiž základním kamenem jak thajské tak laoské kuchyně a i my tuto zásadu beze zbytku ctíme. Pikantnost pokrmů se nejčastěji zjemňuje pomocí kokosového mléka, což je jistě dobrou zprávou pro všechny alergiky na laktózu, či oříšků – zejména arašíd a kešu. Nejběžnější přílohou k masu, rybám i zelenině je pak kvalitní jasmínová rýže, ale některá jídla si zase Thajci a Laosané nedokáží představit bez tzv. lepivé rýže – ta se skvěle hodí například k teplým obědovým salátům. Mezi evropskými konzumenty v oblibě vedou zejména rýžové či skleněné nudle.
Naši hosté se někdy podivují nad kousky tvrdé zeleniny či koření, které nejedí a které na talíři podle nich nemají, co dělat. Jedná se o citronovou trávu, galgán a limetové kafirové listy, jež jsou nedílnou součástí asijské kuchyně, a právě jejich přítomnost je důkazem a zárukou autentičnosti našich pokrmů. V podstatě jde o alternativu našeho bobkového listu či nového koření. Zprvu může být těžké se v asijských surovinách zorientovat, ale po pár jídlech budete bezpečně vědět, do čeho se s chutí zakousnout a co nechat na talíři.
Platby přijímáme v hotovosti i platebními kartami, v době poledního menu lze navíc platit papírovými i elektronickými stravenkami značek Edenred a Sodexo.
Otvírací doba restaurace:
Po - Pá: 11:00 - 23:00
So: 12:00 - 23:00
Ne: zavřeno
*Kuchyně je otevřená do 22 hodin.